Recomanacions lectores pasqua 2019

on

 

Contes de bona nit per a nenes rebels 2

Hi havia una vegada una princesa… una princesa? No! Hi havia una vegada cent dones que van canviar el món.

De Serena Williams a Malala Yousafzai, de Coco Chanel a Frida Kalo, d’Hipàtia a Michelle Obama, aquest llibre narra les vides extraordinàries de cent dones valentes i, a més, conté les il·lustracions de seixanta artistes d’arreu del món.

 

Déus, herois i mites de l’antiga Grècia.

Teseu, el minotaure, o Èdip, són protagonistes d’algunes de les llegendes més fascinants de la mitologia grega. Amb un llenguatge clar i entenedor, en aquest recull es donen cita diversos mites clàssics, a través dels quals el lector descobrirà les arrels literàries de la cultura que es va convertir en bressol de la civilització occidental.

 

Mujeres en el deporte

Llibre inspirador que il·lustra els assoliments i històries de cinquanta destacades esportistes des de la dècada de 1800 fins a l’actualitat, inclòs dones que han estat pioneres en el seu esport, olímpiques i batedores de rècords en més de quaranta disciplines esportives. Entre les esportistes que apareixen en aquest llibre hi ha figures molt conegudes, com la tenista Serena Williams i la gimnasta Simone Biles.

 

La vuelta al mundo en 80 juegos

Preparat per a fer la volta al món? Emprèn un viatge fantàstic ple d’endevinalles i sorpreses. En cada pàgina t’espera un repte diferent. Acceptes el desafiament?

 

39 escalones con vistas al mar

Quantes vegades puges i baixes escales en una sola jornada? És probable que ni tan sols ho hagis pensat. Intenta fer-ho a peu coix: costa molt, veritat? Així és el dia a dia d’algú amb mobilitat reduïda. En aquest llibre trobaràs un testimoni en primera persona del que suposa viure amb discapacitat física.

 

 

I si fores tu?

‘I si fores tu?’ és un llibre que parla del bullying o assetjament escolar i com lluitar contra ell. Una història d’amistat, convivència i solidaritat, perquè davant d’una situació d’assetjament no s’ha de tindre por. Mai estem sols, mai estem soles. Sempre tenim amics i amigues disposats a ajudar-nos.

 

 

Bajo el paraguas azul.

Internet pot ser una eina indispensable en la teua vida, però pot tornar-se en contra teua en qualsevol moment. Glauca té un novio anomenat Sergi. Està perdudament enamorada d’ell.

Una nit, Sergi li proposa que li passe una foto en roba interior «per a poder gaudir d’ella quan estigués sol». Al principi Glauca no vol, no està convençuda, però al final accedeix a enviar-la. Al cap i a l’últim, és sol per a ell, per al seu xic.

 

 

Les dones invisibles

Les dones invisibles ens acosta a la realitat de discriminació i violència que encara avui pateixen moltes dones a tot arreu. Situada a l’Índia, ens conta la història d’Indira, una jove que, després de la mort del seu home, és repudiada per la família d’aquest.

 

La primera pedra

Existeixen les sirenes? I les sirenes negres? Què faries tu si t’oferiren viatjar a l’Antàrtica en el marc d’un programa de la Unió Europea per a estudiants? I sí, durant el viatge, descobrires un secret tan antic com la humanitat? I sí, ja posats, descobries l’amor?

 

 

Més enllà del mar

Més de dos mil moriscos no van ser expulsats del País Valencià amb el decret de Felip IV. Fet i fet, es van convertir en una mena de criats, de vegades esclaus, de famílies cristianes velles. Una parella de joves morisquets decideixen escapar-se dels seus amos i anar a buscar els seus pares a l’altre costat del mar, és a dir, a les terres de la Berberia.

 

L’altra jo

La vida de la jove Fay sembla perfecta, però tot canviarà de la manera més insospitada. Un dia, aparentment un dia com un altre qualsevol, Fay comença a tenir la molesta sensació que alguna persona l’està seguint. Encara que semble absurd, Fay juraria que aquesta altra persona és un doble seu, una persona exactament igual a ella.

 

 

El chico de las estrellas

La vida de la jove Fay sembla perfecta, però tot canviarà de la manera més insospitada. Un dia, aparentment un dia com un altre qualsevol, Fay comença a tenir la molesta sensació que alguna persona l’està seguint. Encara que semble absurd, Fay juraria que aquesta altra persona és un doble seu, una persona exactament igual a ella.

 

El último asalto

En tots dos bàndols, uns homes esgotats, enterrats en uns forats cavats per ells mateixos i que seran les seves tombes, s’acuren a matar-se els uns als altres… Sens dubte, no hi ha pitjor guerra que una guerra de trinxeres que s’eternitza!  Tardi ens retorna a l’horror de les trinxeres de la Primera Guerra Mundial amb la veu i l’art que han fet d’ell tot un referent del còmic francès.

 

La muerte de Guernica

La destrucció de Guernica el 26 d’abril de 1937 va quedar gravada a foc en la consciència europea: va ser la primera ciutat «oberta» pràcticament arrasada durant un bombardeig. Van ser tres hores de bombes i metrallament en vols rasants, un atroç atac perpetrat en dia de mercat, que més tard seria objecte d’una terrible campanya de manipulació.

La guerra de  las trincheras

Aquest còmic del francès Jacques Tardi versa sobre els milions de tragèdies que van conformar la Primera Guerra Mundial, i tracta de documentar els horrors de la guerra de trinxeres, d’humanitzar un conflicte les xifres del qual de mort i devastació són tan grans que excedeixen la capacitat d’assimilació humana.

 

¡Puta Guerra!

És una obra que relata els horrors que van sofrir els soldats durant la guerra. L’autor aconsegueix transmetre l’absurd de la guerra i el drama que va suposar per a milions d’europeus. És molt interessant per a observar l’evolució de la Primera Guerra Mundial fase a fase,  es divideix en 5 capítols que corresponen cadascun a un any de la contesa.

 

Xènia, #keepcalm i fes un tuit

Amb Carles estudiant a Londres, a poc a poc la Xènia comença a sentir-se atreta pel seu nou seguidor a Twitter. Mentrestant, a l’institut els alumnes s’alcen en peu de guerra: els professors han prohibit l’ús del mòbil! I, per si no n’hi hagués prou, la Xènia un dia que anava amb moto té un accident i ha d’anar amb crosses. Les coses s’emboliquen per a la Xènia a ritme de tuits!

 

Xènia, estimar no fa mal

Enganxada al mòbil? No; estic enganxada a la persona que hi ha darrere de la pantalla. No ho puc evitar, prioritzo un missatge de whatsapp a qualsevol altra cosa. També estic enganxada a les magdalenes de l’àvia, a la música, a les pel·lícules, als llibres i als petons. I me’n desenganxo quan em controlen, em toquen el whatsapp o m’etiqueten en fotografies sense permís.

 

Si es amor, no duele

Pamela Palenciano va sobreviure a una relació de maltractament que va durar tota la seua adolescència. En aquest llibre comparteix el que va viure i ens brinda una mirada fresca i enginyosa que analitza amb profunditat la idea de l’amor romàntic i com ens afecten els rols de gènere. O, dit d’una altra manera, per què els homes competeixen per tot, per què les dones dels anuncis sempre surten amb la boca oberta i què li passa a la princesa després d’escapar de la torre amb el seu príncep blau.

 

Això no és amor

Contínuament anem rebent missatges sobre l’amor que ajuden a crear falsos mites: que l’amor ha de ser a primera vista, que ha de ser per sempre, que la gelosia és una mostra d’amor… Quan la realitat xoca amb aquests falsos mites es produeix una frustració que, en casos extrems, pot derivar en violència de gènere.

 

Contem històries de dones d’ací

Per culpa d’una rateta presumida es poden editar mil llibres? Es parla valencià en Beverly Hills? Coneixeu a les valencianes que creen personatges, rimen versos, persegueixen objectes o investiguen les potetes de les molècules? Alguna ha inventat una peça de roba o una paraula?

 

Los Futbolísimos. El museo del obelisco mágico

Col·lecció de futbol i misteri, escrita en clau d’humor i protagonitzada per un grup de xiquets i xiquetes d’11 anys. Van  junts al col·legi, juguen al futbol al Soto Alt Futbol Club i han fet un pacte secret: sempre seran amics i sempre jugaran junts al futbol, passe el que passe.

 

Ese instante de felicidad

Nicco està passant per una època difícil: la seua novia li ha deixat i des que el seu pare va morir ha d’ocupar-se de la família, que sembla haver perdut el nord: la seua mare no aixeca cap, la seua germana menor canvia de novio cada nit, i la major, mare d’un nen de tres anys, s’ha tornat a enamorar d’un antic amor. Per si no fos prou, té dos treballs: en el quiosc de periòdics familiar als matins i com a agent immobiliari a la vesprada.

 

 

¿Puedo soñar contigo?

Enrere van quedar els mals moments que van fer perillar el futur del club dels incompresos. Valeria, Raúl, María, Bruno i Ester tornen a estar molt units, gràcies sobretot a l’obstinació d’Alba, qui s’està guanyant amb escreix formar part del Club .

 

Pots descarregar tota la informació a l’enllaç següent:

RECOMANACIONS LECTORES PER A PASQUA

 

 

 

Deixa un comentari