Dia de l’Orgull Friqui

El divendres 24 de maig celebràrem a Florida Secundària el Dia de l’Orgull Friqui o també Dia de l’Orgull Geek (25 de maig).

La iniciativa va ser originada a Espanya en 2006 amb l’objectiu de reivindicar el valor cultural d’una dimensió no-tradicional i com una manera de valorar la fantasia i la ciència-ficció com a aportació contracultural cap a les comunitats i persones que les componen.
El terme “friqui” o “geek” en espanyol pot ser utilitzat com a manifestació d’un moviment contracultural alternatiu que ha anat guanyant gran acceptació en identificar-se amb elements de la cultura popular i l’ús de tecnologies. Majoritàriament, una persona “friqui” o “geek” utilitza Internet i la tecnologia com a mitjà d’expressió cultural del seu interés, ja siga sobre animació, còmics, videojocs, sèries o pel·lícules de culte, fòrums, xats, pàgines web o blogs on poden compartir els seus coneixements.

Pensem que celebrar aquest dia al nostre centre és motiu per a fomentar la tolerància i el respecte entre l’alumnat.
Per això, demanàrem que tant alumnat, professorat i PAS acudira amb elements cridaners i “friquis”, perquè tots som friquis en alguna cosa!!
Des d’orientació, en van preparar uns cartells ben bonics de, Per què ser Friqui mola?

Des de la biblioteca, utilitzem aquest dia per potenciar la lectura dels còmics / manga i per això tematitzem el hall i la biblioteca, aquest any al voltant del manga “Ataque a los Titanes”.


Els personatges d’aquesta obra estan a la cerca de la llibertat. El coneixement serà el que ens allibere i ens demostra que necessitem a altres persones per a sobreviure. Reflecteix com una persona pot arribar a radicalitzar-se cap a ideologies feixistes quan posa el sofriment per l’opressió al centre de la vida, evidentment, segons cada alumnat pot observar aquestes ensenyances o, simplement, llegir un manga de “guerra entre humans i titans”.
Durant el pati, amenitzat amb la BSO de l’adaptació a la sèrie, la comunitat educativa va poder gaudir d’un photocall amb caretes dels diferents personatges, cartells amb la sinopsi, descripcions dels protagonistes, etc.

A més, Arantxa, la nostra bibliotecària, va preparar un joc interactiu amb l’objectiu de practicar la comprensió lectora, ja que no era necessari haver llegit aquesta obra per respondre les preguntes, sols calia llegir les introduccions.
Aquest joc, utilitzat al pati i a les tutories, es podia realitzar per grups d’un màxim de 4 persones, i en ell, es conta la història de “Ataque a los titanes” per donar a conèixer el manga amb la finalitat de completar les 4 missions i aconseguir el codi per demanar els exemplars a la biblioteca.

Seràs capaç d’aconseguir el codi?

Joc “Ataque a los Titanes”

Espere que ho gaudiu!!!!!