Exposició Escriptores i Escriptors Valencians de l’Exili 

on

Abans que finalitze el curs, hem preparat l’Exposició Escriptores i Escriptors Valencians de l’Exili. 

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, any rere any commemora escriptores i escriptors valencians amb la idea de promoure l’ús del valencià i del coneixement d’autors i autores en la nostra llengua. 

A Florida Secundària apostem per la cultura lingüística, i per això ens sumem a aquesta iniciativa treballant amb el nostre alumnat. 

Aquest any s’ha recordat les Escriptores i Escriptors Valencians de l’Exili. Autores com Guillermina Medrano, Didín Puig o Alejandra Soler, i autors com Juli Just Gimeno, Max Aub o Emili Gómez Nadal, entre altres, que hagueren d’exiliar-se per diferències polítiques i lingüístiques. 

Des del 6 al 11 de juny, al hall de la Biblioteca de Florida Secundària, es pot gaudir de les activitats que ha realitzat, al llarg del curs, l’alumnat dels diferents nivells d’ESO sobre aquestes Escriptores i Escriptors. 

Cada nivell, junt amb el seu professorat, ha sigut l’encarregat d’investigar, conéixer i treballar les obres i les biografies d’aquests. 

Des de l’assignatura de Valencià han pogut aprendre què escrivien, perquè fugiren i on ho feren per tal de sobreviure.  

Amb l’assignatura d’Història, han entés que és l’Exili, perquè ho van haver de fer alguns i algunes persones i en quines condicions ho havien de fer. 

Els sentiments i conclusions als que ha arribat l’alumnat els han traslladat a un fotomuntatge. 

Per finalitzar, amb l’assignatura de Plàstica, l’alumnat ha treballat el cal·ligrama, creant el títol de l’exposició amb aquesta tècnica d’expressió poètica. En aquests cal·ligrames podem llegir paraules, noms o sentiments que representen aquests autors i autores.

 

 

 

 

 

També, ha elaborat “La Nostra maleta de l’Exili”. En ella, estan les coses materials que agafarien cadascú d’ells i elles si es veieren amb la situació de fugir. Elements com menjar, aigua i el més important, RECORDS, que no volen oblidar. 

Esperem que us haja agradat!!!!

Aquestes accions tan boniques són fruit de la codocència entre professorat i personal bibliotecari.