“CENT DE FUSTER” a Florida Secundària

El passat 23 de novembre, va fer 100 anys del naixement de Joan Fuster. Tot seguit t’ho mostrem amb un vídeo i després tens l’explicació.

Joan Fuster és un dels intel·lectuals valencians més destacats del segle XX i ha sigut declarat Escriptor de l’Any 2022 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, és per això, que la Biblioteca de Florida Secundària ha organitzat durant tot el mes de novembre activitats per a tot l’alumnat, que han acabat esdevenint l’Exposició “Cent de Fuster” al hall de la Biblioteca.
L’objectiu principal és que tot l’alumnat conega qui és Joan Fuster i perquè es celebra enguany aquest centenari.

Per complir amb l’objectiu, vam visitar la casa de Joan Fuster convertida des de l’any 2017 en el Museu Joan Fuster. També, realitzàrem una Ruta Literària per conéixer els llocs emblemàtics i significatius de Joan Fuster passejant per la seua Sueca natal.

Per finalitzar, férem destacar la imaginació i la manya de cada alumne i alumna amb els Tallers didàctics, en els quals, diversos grups pogueren projectar la portada d’un periòdic fent collage i plasmant una caricatura de Joan Fuster, i altres grups, pogueren transferir text i dibuixos del Segle d’Or Valencià com si es tractara d’un llibre antic. Vam passar uns dies genials fora de les aules!!

L’alumnat més jove del centre va ser l’encarregat de dissenyar els títols de l’exposició, fent ús dels tants Aforismes de Fuster i una caricatura molt original. El desenvolupament d’aquesta part es va dur a terme juntament amb l’assignatura de Plàstica on cada alumne, tenia una part del cartell i amb molta creativitat devia plasmar l’Aforisme triat, per a després, ajuntar totes les parts i obtindre el cartell principal.

Per poder tindre un bon impacte i que tota la Comunitat Educativa de Florida poguera veure el treball realitzat per l’alumnat, vam exposar les obres treballades al hall de la Biblioteca de Secundària durant tres dies, en els que va vindre molta gent!!

Perquè com diu Fuster a un dels seus aforismes:

“RES NO UNEIX TANT COM UNA BESTIESA COMPARTIDA” – JOAN FUSTER