Dinamització Pla Lector 3r PDC

El passat dijous donàrem l’inici al Pla Lector de 3r de PDC.

Aquest Pla Lector de recomanacions, finalitza amb els Diaris de Lectura que ha d’anar actualitzant diàriament l’alumnat.
Perquè pogueren conéixer les diferents lectures que formen el pla Ana, la seua tutora, i Arantxa, la bibliotecària, han preparat diverses activitats.

Primer, Arantxa, els ha ensenyat les diferents lectures que s’ha llegit en els últims mesos, i qui
nes són les seues “imprescindibles i prescindibles”. Podien veure, còmics, novel·les o llibres documentals, i cadascun de diverses extensions.

Ells i elles, havien d’intentar esbrinar quins podien correspondre a les lectures que més li han agradat i quines les que menys.
Han llegit els resums, han obert i investigat entre les seues pàgines per decidir, amb els seus criteris, a quina banda devia anar cada exemplar. Quan han acabat de decidir, Arantxa els ha dit si havien errat o no i el perquè ho considerava, amb els seus gustos, una lectura imprescindible o una prescindible, donant a conéixer que un llibre molt gros no vol dir que coste més de llegir, tot el contrari!, el més important és que ens agrade la història que conta, al mateix temps, que un llibre més curt no significa que siga d’una lectura més ràpida o fàcil. A més, hem de respectar que no ens agrade un llibre, pot passar, però per això no hem d’abandonar totalment el gust per llegir, si no, hem de canviar de relats.
Després, eren ells i elles qui havien de decidir quins eren els seus prescindibles o imprescindibles d’entre els llibres que han llegit en els darrers cursos.
Posteriorment, Ana, els ha fet entrega d’un llistat en blanc, però, on figuraven diferents subgèneres literaris, aventures, romanç, terror….

 

A una de les taules de la biblio, es trobaven tots els llibres seleccionats per al Pla Lector, li tocava a l’alumnat esbrinar a quin subgènere pertanyia cadascun, observant la portada, llegint el títol, el resum, i fullejant les pàgines amb la sort de trobar alguna frase o paràgraf que els ajudara a decidir.

Ens hem conegut un poc més sabent quin tipus de lectura ens agrada!!