Crítica cinematogràfica La dona del segle

on

De què tracta la pel·lícula?  La dona del segle transcorre a la Barcelona burgesa de 1919.  Consuelo vol deixar enrere l’orfenat on s’ha criat per a dirigir la seua pròpia vida. S’enfronta a tota mena de prejudicis però finalment aconsegueix, contra tot pronòstic, un treball en El Segle, els grans magatzems de la ciutat, el paradís de l’elegància i la burgesia. Però tot es torçarà quan comence a investigar el seu origen: podria ser ella la filla del reconegut pintor Isidre Nonell i la seua musa gitana?

A continuació us deixem l’enllaç per a poder veure la pel·lícula:

https://cutt.ly/fyLZNA9

En comentaris podeu escriure la crítica cinematogràfica sobre La dona del segle  ⬇🎥

15 Comments Add yours

 1. Carlos Fernandez Bou ha dit:

  Gitana i criada en un orfenat, sumi destí, el 1919, no IBA a anar molt més enllà de minyona. Consol es va rebel·lar contra el que semblava super destí i lluitar per Tirar endavant un projecte propi de costura de mantons Dins dels tallers d’El Siglo, els famosos magatzems de la Barcelona de les primeres Dècades de la centúria passada. La trama de la pel·lícula La dona de segle transcorre en els primers compassos de segle amb una intencionalitat clara: Reflex l’eclosió dels Moviments feministes, la pobresa i les reivindicacions socials. La pel·lícula ha Estat Produït per Distinto Films i coproduïda per TV3, TVE, Voramar Films i À Punt Mitjana -la corporació de medios de ràdio i televisió públiques de la Comunitat Valenciana- i es basa en el llibre de el Mateix nombre escrit per Margarita Melgar, pseudònim que utilizarón Montse Ganges i Ana Sanz Magallón, guionistes de Dues produccions de la televisió catalana, la Llum d’Elna i la Xirgu. “En realitat, les encarreguem a elles el guió de la pel·lícula que en principi vam plantejar a TVE”, explicava la productora Miriam Porté.

 2. Alejandra Gutiérrez ha dit:

  La película está molt bé, la historia que volen contar esta bé planteada. M’agradat que a la vegada ficaren escenes de diferents èpoques i així era una forma més original de entendre la historia. La ambientació de la época está molt bé feta també.

 3. SERGI PUIG BIOSCA ha dit:

  La pel·lícula està prou bé ambientada i els personatges actuen molt bé. En general la pel·lícula està ambientada en la Espanya de 1919 que era una època en la que hi havien molts conflictes com la pobresa, els moviments feministes i les reivindicacions socials.
  El guió està bé i la trama també. L’únic que milloraria jo seria allargar un poc més la pel·lícula ja que la veig un poc curta. Per lo demés la veig prou bé.
  Per lo general, la pel·lícula està molt bé plantejada.

 4. JUANSE GARCIA TARAZONA ha dit:

  La pel·lícula té un punt femení, però mai deixa de mostrar-nos la dificultat de les dones en el món del treball a Barcelona de principis del segle XX. La protagonista (Consuelo) per la seva condició de gitana i dona veiem la dificultat que té en fer -se un forat en el món del treball. Clara pateix a la seva manera la pressió dels seus germans per la seva condició de dona per fer-la dimitir del seu càrrec en el segle. La història d’amor entre un escriptor i una dona gitana que acaba en tragèdia quan la mare de Consuelo es arrossegada per una riada. Ens parla tambè de la vaga, el sufragisme i el sindicalisme.

 5. Andrea Milán ha dit:

  Me ha parecido una historia bonita y bien redactada. Me gusta cómo está planteado a la hora del cambio de tiempo. Generalmente está bien.

 6. Marta Giralt ha dit:

  La pel.lícula está molt ven grabada a mi m’ha agradat , el llenguatge s’anten i la recomane per a vorela en casa , amg la familia , amics …

 7. MARTA MARTÍNEZ JIMÉNEZ ha dit:

  El repart es fantàstic, es una pel·lícula que t’ensenya la realitat sense embuts del segle XX pel que fa a la situació de la dona, el racisme cotra els gitanos i la situació laboral de la classe obrera.
  Es veu com a gràcies a la perseverança i l’esforç de la protagonista i els seus amics aconseguixen fer alguns grans canvis en l’Espanya del segle XX. A més quelcom molt admirable de la pel·lícula és l’amistat que unix a Consuelo (la protagonista) i a la seua amiga Teresa, perquè és una amistat neta i desinteressada. L’història d’amor entre la mare de Consuelo una dona gitana i el pintor Isidre Nonell i el fet de que fruit d’ixa història d’amor nasquera la protagonista li donen la la pel·lícula un matís dramàtic i romàntic.

 8. Aitana Ansuategui Serrano ha dit:

  La Dona Del Segle és una és una pel·lícula que expressa que no hi ha que guiar-se per la raça d’una persona per saber com és realment. És l’exemple de la protagonista, Consuelo, que és gitana però ningú ho sap perquè si fora públic no la deixarien treballar al Siglo. Es canvia el nom pel de Teresa i dóna uns documents falsos per a poder entrar, però quan torna a casa per les vesprades ha de tornar a ser Consuelo per a la seva família. Aquesta pel·lícula demostra que no fa falta ser d’una raça o religió específica per fer les coses bé, només fa falta gust i ganes.

 9. CAROLINA BOSCH ha dit:

  La pel·lícula a estat bé i molt bé plantejada, ja que el que volen que es reflectí la discriminació que hi havia en el segle XX i que encara segueix passant amb les dones, ja que en alguns punts concrets encara la dona no pot treballar on ella vol.

 10. Paula Cano Emper ha dit:

  La pel·lícula està molt bé plantejada i s’enten a la perfecció que és el que vol transmetre. La guionista Margarita Melgar ha reflectit de forma resplendida la discriminació i poca valoració que rebien les dones al segle XX i que encara hui en dia algunes reben. També es mostra com tractaven a la gent pel simple fet de ser gitana, no tenien les mateixes oportunitats que la resta.
  Els actors i actrius que han sigut escollits per a aquesta filmació crec que són els que millor ho podien fer, ja que ho han expressat tot a la perfecció.
  En resum, s’ha fet un gran treball amb aquesta filmació i la recomane a tothom.

 11. EVA PASCUAL LOZANO ha dit:

  La pel·lícula m’ha paregut molt interesant, perquè mostra la situació de les dones i la discriminació hacia els gitans en aquella época, la historia m’agradat molt per els personatges i la trama. La veritat es que la recomane a la gent que no la a vist.

 12. MARTA ALACREU 3C ha dit:

  La dona del segle és una pel·lícula que ens parla sobre una dona gitana, Consuelo, que per la seua raça no li deixen treballar en els grans magatzems El Siglo degut a la seua raça, aleshores acudeix al sindicat de l’agulla on treballa i demana ajuda a la seua amiga Teresa per tal de que li preste la seua documentació i així treballar en El Siglo. Malgrat que aconsegueix el treball, la directora del magatzems acaba descobrint-la i acomiadant-la .
  La dona del segle és una pel·lícula que tracta sobre les discriminacions cap a les dones gitanes, a més la pel·lícula també compta amb una trama que embarca a Consuelo en una investigació sobre la seua identitat que la portarà a tractar d’esbrinar si en realitat és filla d’Isidre Nonell un famós pintor, i la seua musa, ja que Consuelo va ser donada a la Casa de la Caritat amb un mantó gitano. A més no tota la pel·lícula tracta sobre Consuelo si no que també apareixen escenes del passat on conta un poc la vida d’Isidre Nonell, un famós pintor i la seua musa gitana maltractada per un altre home.
  Aquesta pel·lícula dirigida per Silvia Quer plasma la duresa de ser dona i gitana a la Barcelona burguesa de 1919, sotmeses al maltractament per part d’homes o sempre cosint, entre teles…
  Gràcies a la historia d’amor per part d’Isidro i la seua musa, o fins i tot, per la viscuda per Consuelo fan d’aquesta novel·la un drama romàntic.
  Estrenada en 2019 en TV-3, amb motiu del 8-M, “La dona del segle” és un telefilm recomanable i carregat de conscienciació sobre la situació de les dones del passat segle, especialment les d’ètnia gitana, que convida també a reflexionar sobre la realitat actual.

 13. MIRIAM SACRISTAN CUQUERELLA ha dit:

  ‘La dona del segle’:
  És una pel·lícula gravada a Barcelona que tracta sobre una dona gitana del segle XX que a pesar de ser gitana a conseguix que li oferisquen treballar per al “El Siglo”. Lloc el qual sols poden treballar les “sigleres” que són les dones de bona família. Per a poder treballar a “El Seglo” li demana la documentació a la seua amiga Teresa Pou i li conta la situació, ja que Consuelo que és la nostra protagonista encara no sabia que era gitana fins que li demana la seua documentació a la monja de l’orfenat per a poder treballa en “El Siglo”.
  La seua amiga Teresa que treballa clandestinament al Sindicat de l’Agulla accedís a canvi de qui li done una quarta part del seu sou.
  Tota aquesta situació ocorre mentres està la vaga de la Canadenca i tothom passa necessitat.
  A partir d’aquest moment l’història es desenvolupa amb un toc d’amor, desesperació per lluitar pels drets de les dones sense importar la raça o simplement que siguen dones. També la protagonista Consuelo acaba descobrint la seua història de com acaba en l’orfenat.

  La pel·lícula està gravada tant en castellà com català perquè arribe a un públic majoritari com ha dit la productora Miriam Portè que ha de més de haber fet aquesta pel·lícula també a fet altres com “La Xirgu” i “La llum d’Elena” la qual pertanyen a la mateja col·lecció “la dona del segle XX”. També ha anunciat que du un altre projecte entre mans que serà sobre Federica Monseny que va ser la primera dona en arribar a ser ministra a Espanya.
  Totes aquestes pel·lícules de la col·lecció de la dona del segle XX són projectades a les televisions TV3, RTVE, Voramar Films i À Punt Mèdia, i amb el suport del Departament de Cultura.

 14. Mariangeles Pascual ha dit:

  A mi personalment me ha agradat molt ja que es demostra molt bé com eren les dones del segle XX , la pe·licula té un llenguatge molt vlar i a més es una pelicula entretinguda

 15. EVA MOYA GUILLEM ha dit:

  En la Barcelona burguesa de 1918, una jove modista criada a unorfanat intenta guanyarse la vida als almacens ”EL SIGLO” mentre investiga si es la filla de un famos pintor i la seua musa gitana. Consuelo, es com li dieun a la protagonista va a una esposició del pntor Isidre . Allí la confonen amb una empleada i li oferixen un treball, pero hi ha un problema, consuelo ha descubert que es gitana i deu de dir-li a la seua amiga Teresa que li deixe els seus documents a cambi d’una part del seu sou, pero la descubrixen i la fan fora. La pelicula es un periple en la busqueda de la veritat i de la seua identitat, a l’hora que lluita per un canvi en el paper de la dona en eixe moment a la societat Espanyola. Es un mosaic de totes les dones, sindicalistes, gitanes, monges, empresaries, totes juntes lluitaran per un canvi i per poder tindre el lloc que les correspon a la societat. També nos dona una ullada als prejudicis que moltes vegades no nos deixen vore mes enllá. Es un cant a la dona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *